Стара Загора ще стане град на спорта през уикенда

Над 700 състезатели, треньори, журналисти, гости ще пристигнат за 66-те балкански игри по лека атлетика, които ще се проведат в Стара Загора на 27 и 28 юли. Тяхното мото е “Стара Загора city of sport”.

Предстои днес до 14.00 часа да бъде потвърден от федерацията по лека атлетика окончателният  състав на тимовете за турнира през уикенда. Българският отбор ще бъде с всичките си топатлети начело с Ивет Лалова. Избраната за №1 в Европа през юни спринтьорка ще участва на 100 м, 200 м и в щафетата на България на 4 по 100 м.
Сред отсъстващите обаче ще бъде Бланка Влашич. Хърватката няма да пристигне в Стара Загора, потвърдиха днес от местната федерация.

Общо 60 комплекта медали ще бъдат раздадени в двата състезателни дни. Съответно по 30 състезателни дисциплини- за мъже и жени. Състезанията ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1. Държавната телевизия ще следи турнира с 11 камери.

Турнирът е последната възможност за покриване на норматив за предстоящото от 12 август световно първенство на открито в Москва. Затова състезатели, които все още не са направили това ще имат възможност да го направят в Стара Загора, дори ако са от страни извън региона.

Отделно в града ще пристигнат състезатели от Катар и ОАЕ, водени от българските треньори Христо Марков и Илиян Пищиков. Те ще участват в състезания, но резултатите им няма да важат за класирането. Целта на домакините е тези тимове да бъдат привлечени от възможността да организират именно в Стара Загора тренировъчните и подготвителни си лагери.

В Стара Загора ще бъде избран и отбора на Балканите, който ще вземе участие в международната лекоатлетическа среща, известна като Мач на гигантите. Тя ще се състои на на 31 август във Франция.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top