Античното наследство на Тракия

Днес в Стара Загора бе представен за пръв път проект „Античното наследство на Тракия“. Проектът се финансира безвъзмездно от ЕС, с 5% общинско съфинансиране, по програма  за развитие на регионалния туристически продукт и маркетиране на дестинациите. Основната цел на "Античното наследство на Тракия" е да подкрепи и увеличи интереса към конкурентно способни туристически атракции на територията на общините - Стара Загора, Раднево и Нова Загора.

Общо допустимите разходи по проекта са на стойност 470 672 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Развитието на района като популярна туристическа дестинация и установяването на атрактивни туристически продукти целят да допринесат за благоприятното развитие на представителите на туристическия бизнес, ресторантьори, хотелиери като ще подобри и качеството на предлаганите от тях услуги и продукти.

Дейностите по проекта обхващат изработването на рекламeн филм на немски, английски и румънски език, рекламни TV и радиоклипове, брошура, пътеводител, карта, разработване на слоган и лого на бранда, обясни тя. Ще бъде организирана международна и национална рекламна кампания.

Първото туристическо изложение, в което ще се участва, е през ноември тази година в Италия, след  което в Солун и Букурещ, а следващата година ще има представяне на  местни и международни борси в София, Велико Търново, Бургас и Русе.

Въпреки забавянето от няколко месеца, заради процедурата по ЗОП, има избран изпълнител – фирмата „Балканика“АД.  Постигнато е споразумение за разпределението на средствата между трите общини, както и за начина, по който всяка ще съфинансира проекта.

През лятото ще бъдат обиколени включените в проекта обекти и ще се проучат възможностите, които те предоставят. Предстои да бъдат изготвени и конкретни пакети, които да бъдат предложени на туристите

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top