Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов откри автомобилна работилница в Стара Загора

Обучените в Българо-германските центрове за професионално обучение (ДП БГЦПО) имат над 56% реализация на пазара на труда, а мерките срещу младежката безработица минават през обучение и квалификация именно в професионалните центрове,каза при откриването на нова работилница по автомобилна техника в БГЦПО-Стара Загора днес по обед Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов откри.

Дуалното обучение е приоритет в правителствената политика на Германия, каза при откриването каза Посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер. Немската инвестиция в българските професионални центрове е смислена и показва на практика как се обучават кадри за предприятията, добави той. На откриването присъстваха представители на местната и изпълнителна власт, както и депутати.

По данни на МТСП до края на юни 2013 г. са проведени общо 2593 обучения в центъра в Стара Загора. С най-голям интерес са обученията в сферата на производството на кулинарни изделия и напитки, фризьорство и козметика, както и екскурзоводско обслужване. По Националния план за действие по заетостта,  към края на юни са проведени 1297 от планираните 2441 обучения на безработни лица. По инициатива на предприятието са проведени изнесени обучения в Сопот, подготвят се такива и в Кърджали, съобщава Министерството.

През настоящата и следващата година, Центърът планира нови обучения по професиите "анимация в туризма", "пчелар” и „еколог”.

Коментирай!

#1
бизнесмен - 2013-07-09 19:59:09

искате ли да имате читав бизнес?
ИНВЕСТИРАЙТЕ В ОБУЧЕНИЕ НА КАДРИТЕ СИ!!!
всички бизнесмени ревем, че няма кадри а никой не се сеща да инвестира в обучение и квалификация.
а това е най - важното. образование, знание, умение. тия неща не се придобиват от господ.

Още новини

Scroll To Top