Чешки тенисист спечели тенис турнира в Стара Загора

Чешки тенисист спечели тенис турнира в Стара Загора

Българинът Димитър Кутровски загуби на финала на Международния турнир по тенис „Стара Загора къп“, от сериите "Фючърс" на ITF, с награден фонд 10 хиляди долара. Участващият с "уайлд кард" Кутровски претърпя поражение в спора за трофея от поставения под номер 1 Роман Йебави (Чехия) с 5:7, 4:6 след 1:45 мин. игра. 25-годишният софиянец започна по-добре и на три пъти повеждаше с пробив, като при 5:4 дори сервираше за първия сет, но допусна обрат.
Йебави продължи серията си на шест поредни гейма и дръпна с 3:0 във втората част. При 5:3 чехът сервираше за мача, но не успя. В следващия гейм обаче той проби за осми път подаването на българина, за да триумфира.

Кутровски все пак си осигури 10 точки за класацията на АТP и 848 долара, но не успя да спечели втора титла в кариерата от турнирите на ITF в шестия си финал. Наградите на финалиста и шампиона връчи гл. специалист „Спортни дейности“ в Община Стара Загора Асен Асенов, който приветства участниците и гостите на града от името на кмета Живко Тодоров. Той подчерта, че спортното събитие от подобен ранг, което се провежда за трети път на кортовете под Аязмото, затвърждава имиджа на Стара Загора като спортен град.

Община Стара Загора е съорганизатор на силния международен турнир, заедно с Българската федерация по тенис.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top