Стара Загора: Състезание за млади водачи стартира в Стара Загора

Състезание за млади водачи стартира в Стара Загора

Петото издание на състезанието за млади автомобилисти “Младите водачи реагират - 5” организират Младежкият общински съвет – Стара Загора, Община Стара Загора, форумът на младите любители на автомобили STZCARFАNS, СБА и Българският младежки червен кръст - Стара Загора в партньорство с ОДМВР – Стара.
Тази година състезанието ще се проведе на 14 и 15 юни и ще се състои от теоретична и практическа част. Участие в него може да вземе всеки правоспособен водач на възраст  от 18 до 30 г. Победителят се определя в комплексно класиране – решаване на листовки, долекарска помощ и полигон.

Целта на проявата е да привлече вниманието на младежите, наскоро придобили правоспособност към рисковете на пътя и отговорността им като водачи на МПС.
В отговор на черната статистика, с мотото “Скоростта е опция на автомобила, безопасността е опция на водача” младежките организации канят своите връстници да премерят сили и умения в познаване на Закона за движението по пътищата, майсторско управление на МПС и оказване на долекарска помощ.

Всеки правоспособен водач може да се яви за записване и решаване на листовки на  14 юни от 18.00 ч. в Младежкия дом Стара Загора и на 15 юни от 10.00 ч. - непосредствено преди практическия етап на състезанието пред Община Стара Загора.

На 15 юни в 10.30 часа от Булбанк към площада ще тръгне шествие на тунинг автомобили и рокери от мото клуб „Волните ездачи” град Стара Загора.
За победителите в състезанието са осигурени големи награди.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top