Деца от занималнята на Центъра за обществена подкрепа се запознаха с дейностите на Общинска администрация Стара Загора

16 деца между 1-4 клас, заедно с техните ръководители, бяха на гости на Общинска администрация Стара Загора, за да се запознаят с дейността ѝ и начина на работа. Малчуганите са част от безплатната „Лятна занималня“ на Центъра за обществена подкрепа и бяха посрещнати от зам.-кмета на Община Стара Загора Павлина Делчева и секретаря Николай Диков в зала „П. Р. Славейков“.

Заедно поговориха за структурата на Общинска администрация, за работата на Общински съвет – Стара Загора и това как се взимат решенията за промените в града. Децата бяха подготвили много въпроси, които зададоха на домакините под формата на репортаж, който по-късно ще бъде излъчен в страницата на Центъра. Те подадоха и сигнал за повредена катерушка, за който получиха обещание от секретаря Николай Диков и Методи Губеров, главен експерт звено „Организация на движението и аварийна поддръжка“, че ще бъде поправена в началото на следващата седмица.

Обърнаха и специално внимание на спорта като всеки от тях сподели какво спортува и какъв иска да стане като порасне, а истински интерес предизвика кариерата на Николай Диков като автомобилен състезател и четири пъти носител на шампионска титла за България. Те обещаха, че ще взимат пример и ще обръщат повече внимание на тренировките, защото спортът е здраве.

Павлина Делчева пък призова учениците да отделят повече време на книгите, като истински и верен източник на информация, и по-малко на телефоните си.

Освен залата на Общински съвет, децата посетиха и кабинета на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, където видяха знамето на Стара Загора за пръв път на живо.

В края на обиколката, те се срещнаха и със зам.-кмета по „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“ Радостин Танев и екипът на „Кучилище Стара Загора“, където поговориха за разделното събиране на отпадъци и правилния начин за отглеждане на домашни любимци.

Децата получиха подаръци за спомен от посещението си от Община Стара Загора и обещаха скоро да се върнат отново.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top