За 22-ри път от всички краища на страната, ще се съберат собствениците и феновете на автомобили с марка BMW в Стара Загора

Градът на липите отново ще е домакин на едно от най-чаканите събития през годината -  Национален BMW събор 2024. Автомобилният форум ще се проведе на Летището в Стара Загора, тази събота – 22 юни, а официалното откриване ще е от 10.00 часа.

Целта на организаторите е чрез иницииране на подобен род събития да създадат превенция срещу автомобилните хулигани и неспазването на правилата за движение по пътищата. Другата им цел е да покажат, че местата за автомобилни състезания, както и развиването на високи скорости не са пътищата в страната, а специализираните за това места.

През целия ден любителите на баварското возило ще могат да наблюдават, несъмнено един от най-атрактивните моменти на събора - Дрифт шоу, изпълнено от най-добрите професионалисти в бранша.

Предвидено е и целодневно драг състезание за любителите на марката, чието хоби е тестване на възможностите на любимата BMW кола.

Ще се проведе и традиционния Shell V-Power конкурс за красота, в който компетентно жури ще оцени интериора и екстериора на записаните за участие автомобили. Награди ще бъдат раздадени за най-атрактивните модели.

Ще има обособена специална зона от летището, в която всички BMW фенове ще могат да наблюдават или вземат участие в любителски дрифт.

Всеки желаещ ще може да качи пулса си, като се повози на дрифт такси, управлявано от Наско Кожухаров. Събраните средства от него ще бъдат дарени за каузата на Мони от Стара Загора и неговата борба с епилепсията и ДЦП.

В шатрите на партньорите на събора ще има и още различни игри с награди, а за музикалното оформление ще се погрижат Torino & Pashata.

22-рият Национален BMW Събор ще завърши с награждаване в различните конкурсни категории и теглене, пред нотариус, името на един от всички присъствали на събора, който ще получи голямата награда – BMW 645 с V8 двигател.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top