Четвъртокласниците от НУ „Димитър Благоев“, завършиха успешно „Детско полицейско управление“

На официална церемония четвъртокласниците от Начално училище „Димитър Благоев“, получиха дипломите си за успешно завършено обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление“. Учениците преминаха през двугодишен курс, на който придобиха различни знания и умения, благодарение на Първо РУ – Стара Загора, РД ПЗБН – Стара Загора, Регионална здравна инспекция, Районен съд и Районна прокуратура.

Директорът на дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ на Община Стара Загора Делян Иванов и началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ Пламен Тодоров бяха гости на най-малките служители на реда. Домакин на събитието днес бе гл. инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ – Стара Загора.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров ви поздравявам за успешното приключило обучение“ - каза в поздрава към децата Делян Иванов. „Вярвам, че знанията и уменията, които сте придобили, ще ви бъдат от полза в бъдеще.“

По време на двугодишното си обучение учениците имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на органите на реда, да получат знания и умения за оказване на първа помощ, безопасно управление на велосипед и тротинетка, както и как да бъдат отговорни към себе си и съучениците си. Участвали са и в инсценирано дело, и тематични занимания в старозагорският съд и прокуратурата.

Програмата се осъществява в партньорство с Община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top