Празнично шествие и редица събития организират по повод 24 май в Стара Загора

По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се проведе традиционно шествие в Стара Загора.

Тържественото честване ще започне в 10.00 часа с ритуал за издигане на Националното знаме на Република България и молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Празничното шествие започва в 10.30 ч., от площада пред Общината по бул. „Цар Симеон Велики”.

Концерт на детски фолклорни, танцови и певчески формации от читалищата при Община Стара Загора ще огласи площада в 12.00 часа.

По случай празника  ще бъдат организирани и редица съпътстващи събития. Изкуството на дърворезбата - уъркшоп за деца предвижда Художествена галерия - Стара Загора от 11.00 часа (с предварително записване). От 15.00 ч., Регионален исторически музей - Стара Загора кани на детска работилничка по калиграфия, а в  изложбена зала „Лубор Байер”, от 17.00 часа, показват „75 години Райчо Чакъров” - колекция от лични графики, дарение на Галерията под липите.

От 18.00 часа, отново в Художествената галерия организират клавирен концерт на проф. Жени Захариева с коментар и творби  от Л. Бетховен, Р. Шуман, Й. Брамс, Клара Шуман, Ф. Шопен и други.

Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествена галерия - Стара Загора, РИМ - Стара Загора и Музей „Неолитни жилища”

Подробна програма за празничния месец май може да видите на: https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/kulturen-afish-11-28-may-2024-g.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top