Бъдещото българско правителство да каже много ясно, че искаме предоговаряне на зелената сделка, заяви в Стара Загора Красимир Каракачанов

Зелената сделка означава закриване на цялата българска въгледобивна индустрия и затваряне на тецовете, въпреки че през следващите 60 години ще има евтина суровина, с която могат да работят и да създават евтина електроенергия. Това каза по време на среща с граждани председателят на „ВМРО-Българско национално движение“ Красимир Каракачанов при посещението си в Стара Загора. Той посочи, че „въгледобивната ни индустрия и тецовете трябва да продължат да работят. Важно да продължи и проектът „Белене“ за изграждане на атомна централа“, каза лидерът на „ВМРО-Българско национално движение“.

Каракачанов заяви още, че „светът се променя и няма как зеленият екстремизъм да не бъде отречен“. Според него „бъдещото българско правителство трябва да каже много ясно, че искаме предоговаряне  на зелената сделка в ултимативен тон, а не в умолителен". Според Каракачанов, ако това не се случи, България ще стане вносител на ток.

Водачът на листата с кандидати за народни представители на „ВМРО-Българско национално движение“ в 27 МИР - Стара Загора Красимир Червилов посочи, че от партията са „за предоговаряне на т.нар. „зелена сделка“ и възможно най-дълго отлагане във времето работата на комплекса „Марица-изток“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top