Напусна ни старозагорската журналистка Росица Въльовска

На 16 май 2024 година на 66-годишна възраст, след тежко и продължително боледуване ни напусна един от най-изявените журналисти в Стара Загора - Росица Въльовска.

Родена е на 19 ноември 1958 г. във Враца, завършва Гимназия „Христо Ботев“ в Стара Загора. След това специалност „Българска филология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. 15 години е била учителка по български език и литература, след което последователно работи във Фондова борса - Стара Загора, в Центъра за масова приватизация и в приватизационен фонд.
Първите й журналистически публикации са във вестник „Септември“, след това е част от екипа на в. „Днес“, в. „Живи пари“, в. „Национална бизнес поща“ и повече от 10 години е сред знаковите пера в екипа на регионалното издание на в. „Труд“ - „Тракия Труд”. В журналистическата си дейност тя разработваше с вещо перо икономическите проблеми в региона, задълбочено познаваше и анализираше процесите в стопанската сфера. Неин ресор, на който отдаде много енергия и сили, беше работата на МВР за създаване на спокойствие и сигурност в региона. За съжаление, тя не успя да изпълни една своя мечта –да събере в книга най-интересните случаи в своята практика.

Последните години Росица Въльовска беше част от ПР екипа на Община Стара Загора.

В продължение на три мандата тя бе и председател на журналистическото дружество към Съюза на българските журналисти.

Всички, които я познаваха ще я запомнят като всеотдаен и добър човек, понякога безкомпромисна, но винаги справедлива. Доказан професионалист и успешен журналист с голямо сърце, което ще остане завинаги в спомените ни.

Стара Загора загуби един широко скроен и модерно мислещ човек, отдаден на професията си. Със съвременни разбирания за икономическите процеси и поглед за важните проблеми в обществото.

Ръководството на Община Стара Загора изказва дълбоки и искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на Росица Въльовска.

Поклонението ще се състои в неделя, 19 май /неделя/ от 12:40 часа в Катедрален храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top