Започва обновяването на две емблематични сгради в град Мъглиж

Символични първи копки за начало на реализацията на два социални проекта бяха направени в Мъглиж. Две емблематични за жителите на община Мъглиж сгради - бивше зимно кино и НЧ "Пробуда-1869" гр. Мъглиж ще бъдат изцяло обновени.

Двата проекта за зимното кино, включват изграждане на експозиционна зала, в която ще бъдат изложени всички картини, продукт на проведените до момента арт пленери, цялата колекция от минерали, втора по големина в България, както и различни народни носии, характерни за региона.

Ще бъде изграден и туристически информационен център, което ще даде възможност на жителите и гостите на общината да получат обективна и точна информация за всички културно-исторически и природни забележителности в региона.

Сградата ще бъде реконструирана изцяло- покрив, фасада, вътрешно преустройство.
Двата проекта са на обща стойност
713 130.00 лв. с ДДС.

Проектът за НЧ "Пробуда-1869" включва цялостен ремонт на страдания фонд и е на обща стойност 784 132,50 лв. с ДДС. Финансирането на трите проекта се осъществява през СНЦ МИГ "Мъглиж, Казанлък, Гурково".
"Уважаеми жители на Община Мъглиж, скъпи приятели, в основата на всеки успех стои взаимното доверие, което успяхме да изградим през годините", посочиха от местната администрация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top