250 участници събира конференция на студентите по медицина в Тракийски университет – Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните 19 – 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши учебни заведения по медицина в страната.

На 20 април, в Медицински факултет, ще стартират workshop-дейности на разнообразна тематика с медицинска насоченост, водени от специалисти в различни области. Асоциацията е структурирана от 7 комитета, които се занимават с различни аспекти в обмен с държави от континентите Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Кулминацията на студентската конференция и официално откриване на грандиозното студентско събитие ще се проведе на 20 април от 20:00 часа в Бални зали Тера. На 21 април, в Медицински факултет, е предвидена лекция на тема „Редките болести и медицинското образование“, с лектор д-р Елеонора Атанасова – мениджър-проекти Институт по редки болести и лекарства – Сираци.

Официалното закриване на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България е от 13:00 часа.

Основни организатори на мащабното събитие са ръководството на Асоциацията на студентите по медицина в България към Тракийски университет – Стара Загора – Цветанка Павлова - председател и Добролина Яркова – заместник-председател, с организационен комитет: Анита Христова, Габриела Вънчева, Костадин Тошев – предс. на Студентски съвет към ТрУ, Елена Павлова, Милен Желев, Елица Сапунджиева, Венелина Стойкова, Пресиян Петков, Павел Димитров, Боряна Гунчева, Гергана Манолова, Елиф Шефки.

Партньори на организационния комитет: Тракийски университет – Стара Загора; Студентски съвет към ТрУ; Институт по редки болести и лекарства – Сираци; Медицински облекла Vita Medicus, Nobel Pharma, Os Education, Evterpa Cosmetics, Tamsol.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top