Конференция “Преход на възможностите-Стара Загора“ ще се проведе днес в Тракийски университет

„Бранд Медия България“ и Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора организират публично събитие в рамките на европейския проект „Преход на възможностите“ (Transition Opportunities, с акроним TOP). Целта на проекта е да даде гласност на приноса на политиката на сближаване на Европейския съюз, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа за осигуряване на плавен и справедлив преход към неутрална по отношение на климата икономика на българските региони, които ще бъдат най-засегнати от трансформацията.

Конференцията „Преход на възможностите – Стара Загора“ ще се проведе в Тракийски университет. Регистрацията за събитието ще започне в 10.00 ч., а официалното откриване е планирано за 10.30 ч. Присъствието е без такса за участие, с предварителна регистрация тук.

С това събитие искаме да продължим да информираме и ангажираме местната общност в диалога за трансформация на икономиката към въглеродна неутралност, да повишим осведомеността и да представим положителните резултати от мерките на политиката на сближаване в област Стара Загора.

Участие ще вземат кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Ива Радева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов, заместник-министърът на регионалното развитие Ангелина Бонева, Цветан Спасов, Ръководител на Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси", Огнян Златев, старши съветник в Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и включване“ на Европейската комисия.

Представители на управляващи органи по различни финансиращи програми ще дадат яснота за предстоящите промени, свързани с трансформация към въглеродно неутрална икономика в Стара Загора, и ще разяснят съществуващите възможности за получаване на финансиране. Специалният фокус ще бъде върху финансиране на проекти в контекста на изпълнението на Териториалния план за справедлив преход.

В рамките на събитието ще бъдат представени и резултатите от социологическо проучване, изготвено през ноември 2023 г. от Изследователски център „Тренд“, което показва нивото на осведоменост на местните граждани относно политиката на сближаване, Фонда за справедлив, Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия. преход и Плана за възстановяване на Европа и идентифицира какви са нуждите и опасенията на хората в региона на Стара Загора, с оглед на предстоящите промени.

Във втората част на събитието ще ви запознаем с реалните уроци и историите на местни компании, които ще представят успешни проекти, финансирани със средства за сближаване и ще покажат как европейските средства могат да допринесат за подобряване на социалното и икономическо развитие на Стара Загора и качеството на живота там.

Събитието ще приключи с практическа сесия на тема „Как да получим европейско финансиране за своя устойчив проект“, с която водещи експерти по еврофинансиране от Община Стара Загора ще преведат участниците от проектната идея, през намирането на подходяща възможност за финансирането ѝ, до успешната реализация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top