Стара Загора:  Професия „Служител запитвания“ – разнообразие, удовлетвореност и принадлежност

Професия „Служител запитвания“ – разнообразие, удовлетвореност и принадлежност

Най-бързо развиващата се компания, специализирана в професионалното обслужване на клиенти на немски език, в Стара Загора - regiocom създава отлични условия за работа на хора в различни възрасти, разнообразни националности, интереси, хобита, но обединени в едно голямо семейство.

“В офиса в Стара Загора основната ни цел е да създадем такива условия за работа, че всички колеги да се чувстват подкрепени, оценени и разбрани. Това е основополагащо за целия градеж на офиса“, разказа пред starozagorci.сom офис координаторът на офиса в Стара Загора Мариана Бакалова. Тя подчерта, че освен основните изисквания за владеене на немски език и компютърна грамотност при подбора на нови служители най-важното е дали те ще се впишат в изградения екип: „По този начин ние се стремим да вървим всички заедно напред в една спокойна, одухотворена и предразполагаща работна обстановка. Искаме да създадем място в Стара Загора, където хората да се чувстват добре с това, което правят, да получават доходи, които да им позволяват да водят живота, който си представят и да вървим заедно напред.“, разказа още тя. И представи пъстра палитра от хора, работещи на динамичната позиция  „Служител-запитвания“ в офиса в Стара Загора. Сред тях са майки на малки деца, студенти, ученици, българи, завърнали се от чужбина, а и чужденци. Всички те са избрали да се развиват в Стара Загора и да работят по най-удобния и отговарящ на нуждите им начин.

Запитахме няколко служители на фирмата „Защо избра професията „служител-запитвания?“

Всички те споделиха личната си мотивация да бъдат полезни на хората

.„Позицията "служител-запитвания" за мен не е регулярна професия, която можеш да изучаваш или да завършиш курс и да получиш сертификат, а е по-скоро умение. Избрах тази професия, защото в живота си извън работата съм човек, който се грижи за това другите да се чувстват комфортно и удовлетворени, а клиентите в масовия случай са основният двигател на бизнеса. Усмихнатите клиенти означават приятна работа и растеж, не само личен, но и икономически“, сподели 21-годишната студентка Габриела, която съчетава успешно професионалните си ангажименти и ученето в университет.

Бащата на две малки деца, който определя себе си като „бивш топ купонджия, а сега улегнал съпруг и баща“, Георги, разказва, че при избора на работно място най-важна роля е изиграло умението му да комуникира с хората. „В rеgiocom ме грабна идеята за „отворен офис“, където бях сигурен, че ще срещна и ще се запозная със страшно много хора. А комуникацията с различни клиенти ще ми носи много добро настроение съчетано със забавление“, посочва той.

Възможността за кариерно израстване е помогнало на Севдалина да стане първият ръководител на екип в офиса на regiocom  в Стара Загора. Тя с усмивка разказва, че „професията ме избра - може да звучи като клише, но вярвам, че всичко, което ни се случва в живота, идва в точния момент. Първоначално кандидатствах в regiocom, за да имам допълнителни доходи, а година по-късно съм ръководител на екип с много отговорности и ангажименти“, допълва тя.

Един от най-дългогодишните служители на фирмата е Даниела. Тя е започнала работа преди седем години в клона на фирмата в София, но когато се открива офиса в Стара Загора не се поколебава и за миг и идва заедно с приятеля си в града на липите. „Има много добро взаимодействие между колегите в офиса“, смята тя.

Важно предимство, което привлича голяма част от служителите на фирмата да са част от нея, е ежедневното използване на немски език. „Избрах позицията „служител-запитвания“, за да мога да практикувам немски език с много хора дори и в България“, коментира Недко, който е топ служител на фирмата от откриването на офиса в Стара Загора. 

А за дванадесетокласникът Владимир това е отлична възможност да „подобри комуникативните си умения и да развие знанията си по немски език“.

Oсвен какво ги е накарало да изберат професията „служител-запитвания“ те посочиха и „Кои са предимствата на позицията?“

Най-честият отговор беше, че динамиката изпълва ежедневието, но в същото време носи и удовлетворение от постигнатото.

“В нашата динамичната работна среда, предизвикателствата към всеки един ръководител на екип е да намери правилния баланс между изпълнението на приоритетните задачи, свързани с проекта по който работи, и поддържането на открита комуникация, насочена към нуждите на всеки служител“, обяснява Севдалина.

Като плюс Недко определя „регулирането на работното време, както и възможността за работа от вкъщи“. За Георги най-важните предимства са „гъвкавото работно време на 4,6 или 8 часа, както и справедливо заплащане с атрактивна бонусна система и шансът за кариерно развитие“.

„Предимствата са многобройни. На първо място, човек научава много в чисто личен план - как да намери най-удобното решение за проблема на даден клиент, как да работи в екип, как да съчетава няколко дейности едновременно, придобива нови умения и знания в различни области. Другите ползи включват развиване на умения за ефективно управление на стреса, повече търпение и способност да се адаптираш към различни ситуации “, смята Габриела.

„Работата е интересна, всеки ден е ново предизвикателство. Атмосферата в офиса е много приятна и създава усещането за домашен уют“, сподели Надя, която е одобрена да се обучава за ментор.

След като започнат работа в regiocom служителите освен колеги се превръщат в добри приятели. За това допринасят ежемесечните кампании, които фирмата организира, за да сплоти колектива. „Само след броени дни ние ще се включим в честванията по повод Националния празник на Република България- 3 март, в Стара Загора и ще бъдем част от шествието с 300-метровия трибагреник до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, разкри Мариана Бакалова.

„Когато си част от екипа на regiocom ти можеш да намериш съмишленици и в някои спортни занимания като бадминтон, тенис на маса, шах, табла и други. „Децата на служителите ни също са приятели, което е много важно за нас“, обясни Бакалова. И в аванс разкри, че съвсем скоро предстои да бъде засадена и „Гората на regiocom”, но се очакват подходящи условия за залесяване.

От откриването на офиса в града на липите, през септември 2022 година, до момента се отчита десетократен ръст на служителите на фирмата в града. „В началото започнахме петима души в офиса, а сега сме вече над 55“, обясни офис координаторът. И допълни, че в момента се проектира разширение на съществуващия офис и стартиране на нови проекти. „Ние се включваме и в различни социални каузи, защото смятаме, че е важно да сме съпричастни и да помагаме с каквото можем на общността, в която живеем“.

В края на м.г. фирма Региоком спечели бронзов медал в категория „Баланс работа и личен живот“ на годишните награди на Career Show Awards. За Региоком с централа в Магдебург, Германия, работят повече от 6000 служители на 25 локации в Германия, Австрия, България, Турция, Гърция и Аржентина. Региоком e един от водещите доставчици на услуги в Европа в сферата на Customer Service, BPO и IT. Основните му клиенти са водещи германски концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор. В България са открити вече 9 офиса на Региоком в градовете: Варна, София, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора и Добрич.

Стани част от екипа на Региоком, като изпратиш автобиография на имейл jobs@regiocom.bg, или позвъниш на моб.тел: +359894258573.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top