Резултати от проведената в Стара Загора Национална антиСПИН кампания, посветена на Деня на влюбените – 14 февруари

От 13 до 19 февруари 2024 г. се проведоха множество инициативи по повод Националната антиСПИН кампания, посветена на Деня на влюбените – 14 февруари, организирани от РЗИ – Стара Загора съвместно с Асоциация на студентите медици в България и Българската асоциация по семейно планиране и с подкрепата на Тракийски университет, БМЧК – Стара Загора, НПО „Свят без граници“ и ръководството на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“ – Стара Загора.

Кампанията постигна много добри резултати, като в мобилния и стационарния кабинет на РЗИ – Стара Загора бяха изследвани и консултирани 116 души, както следва:
 От Медицински факултет на Тракийски университет съвместно с Кабинет по семейно планиране и сексуално здраве и БМЧК – 18 студенти.
 От Тракийски университет съвместно с Асоциация на студентите медици в България и Българската асоциация по семейно планиране и с подкрепата на Тракийски университет – 41 студенти и преподаватели.
 В парк „5 октомври” съвместно с БМЧК – Стара Загора и НПО „Свят без граници“ – 15 души. Едновременно с консултациите и изследванията се проведоха здравно- образователни демонстрации с алкоочила от обучени експерти от РЗИ – Стара Загора.
 В здравния кабинет на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“ със съдействието на ръководството на гимназията – 28 души от персонала и ученици.
 В Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС 10) при РЗИ – Стара Загора се предоставиха услуги за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит Б и С на 14 души.

 Проведени са обучения с ученици на тема „Рисково сексуално поведение и вреда от употреба на алкохол“ в ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“ и в ПГСАГ „Лубор Байер“ в Стара Загора.

КАБКИС 10 при РЗИ – Стара Загора продължава да предлага безплатни консултации и изследвания за ХИВ и полово-предавани инфекции.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top