Спектакли за деца на Операта в МОЛ Галерия

В следващите две съботи- 17 и 24 февруари от 11:00 часа в МОЛ Галерия Държавна опера-Стара Загора кани малчуганите, заедно със своите родители на три от най-любимите и създадени с много обич и вдъхновение спектакли за деца.

На 17 февруари потегля „Музикалното влакче”. Първите пътници са куче, зайче и слонче, готови за вълнуващи пътешествия и нови впечатления. Влакчето отвежда симпатичните герои не само в страни от Европа /Испания, Италия, Германия/ , но и в Англия, Мексико и Съединените американски щати. Различните страни/спирки от пътешествието се представят с характерни за тях арии и мелодии, изпълнени от солисти на Държавна опера-Стара Загора с музикален съпровод.

Главният герой в приключението „Фа сол ла” на 24 февруари иска да се научи да пее и танцува в Операта. С помощта на Котараната Мяу и Кученцето Баф, той събира много нови впечатления и познания, прави си и пикник. Героят за първи път вижда истински музикални инструменти, под съпровода им пее детски песнички. Децата от публиката се включват в спектакъла активно и се забавляват с героите от историята и с хубавата музика от популярни детски песнички и познати мюзикъли.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top