Защо някои хора по природа са добри в покера - зависи ли това от ДНК

Защо някои хора по природа са добри в покера - зависи ли това от ДНК

Покерът е игра на карти, при която освен късмета, от много голямо значение е комбинацията от стратегия, умения и интуиция на играчите. Тези от тях, които отделят часове, за да тренират и изучат играта, моделите на залагане и четенето на езика на тялото, биват възнаградени. През последните години много хора играят покер като печелившо начинание, но само някои от тях са „естествено добри“ в играта. Те могат с лекота да преминат от изучаването на правилата директно към победата. Това повдига въпроса има ли нещо в ДНК-то им, което ги прави по-добри в определени игри от други?

Какво е покер?

Покерът може да бъде игра на късмет, но за да бъдат успешни комарджиите прекарват доста време в изучаването на стратегии и усъвършенстването на умения. Играе се в покер зали с карти или онлайн в платформи като Ever Bet. Има хора, които преминават през много падения и успехи, докато намерят своята зона на комфорт. От различните варианти на покер най-популярната игра е Texas Hold'em. При нея двама играчи се състезават един срещу друг, като използват комбинация от покер ръце и стратегия. Основната цел е да се спечелят най-много „покер чипове“ от другия играч.

Има ли покер играчи, които са генетично предразположени?

Не се знае дали генетиката има нещо общо със способностите на комарджиите в покера. Но едно е ясно, че има определени гени, които влияят на настроението и способността на хората да се фокусират. Също така има определени личностни черти (като общителност или не), които могат да имат генетична връзка. През последните години учените са идентифицирали ген, който изглежда влияе върху способността да се играят карти. Само около 1% от населението било установено, че притежава този ген и това са „естествено добрите“ в покера. Хората, които не са родени с този талант могат да бъдат добри в играта, ако тренират усилено, изучат стратегията и четенето на езика на тялото.

Играта на покер е произволна

Не бива да се забравя, че хазартните игри са така проектирани, че казината винаги да имат предимство. Това означава, че шансовете винаги са срещу комарджиите. Колкото и добри да са някои играчи, те пак ще трябва да положат усилия и труд, за да станат успешни, колкото тези с природен талант.

Какво прави някой добър в покера?

Какво е комарджиите да са добри в покера и дали притежават необходимото за това? Някои учени са открили, че определени личностни черти, като например способността за съсредоточаване върху задачи за дълги периоди от време, търпеливост, увереност и склонност към залагане, ако ситуацията го изисква, са ключови за постигането на голям успех в играта.

☞ Математически настроен мозък
Тъй като покерът е игра на числа, разбирането на математиката зад играта, е едно от най-важните умения за постигането на успех в дългосрочен план. Голямо предимство на покер играчите е да разбират как работят числата, графиките и процентите. Именно математическият аспект е този, който прави покера игра на умения и стратегия.
☞ Добри инстинкти, на които да се вярва
Интуицията е личностна черта на природно добрите покер играчи. Много добрите инстинкти и интуиция са причината доста комарджии да могат да се справят с някои трудни ситуации. Дори играта да е свързана с коефициенти и статистика, няма как феновете да разполагат с пълния обем от информация. Ето защо добрите инстинкти са безценни на покер масата. Също така от голяма полза за успеха е умението на играчите да „разчитат“ хората.
☞ Толерантност към риска
Само играчите, които имат покер в ДНК-то си не биха говорили за загубите си като за нещо неприятно и трагично. Те притежават много по-висока толерантност към риска и могат да се насладят на всеки аспект от играта. Те се забавляват и наслаждават на всичко, което тя може да им предложи. Страхотните играчи запазват своя спокоен, пресметнат и систематичен подход и са много по-склонни да поемат големи рискове в бъдеще, дори и да фалират.
☞ Избягване на хорското мнение
Има хора в обществото, според които да се играе покер като кариера, е трудно за приемане и разбиране. Но те не знаят, че всеки път, когато комарджиите седнат на масата и повтарят сесия след сесия, полагат много усилия. Това е тежка работа и дори на играчите, на които покерът е в ДНК-то им не е лесно. За да се чувстват комфортно и да се наслаждават на играта, комарджиите ще трябва да излязат извън традиционните социални граници. Само така ще могат да устоят на цялата негативност и да отстояват позицията си.

Трудна работа срещу естествен талант – кое е най-важното?

Природно добрите покер играчи имат стартово предимство, но това не е единственото, което може да гарантира успех. Наличието на покер в ДНК-то в комбинация с някои добри пробивки, може да направи комарджиите победители, когато залозите са ниски и конкуренцията е по-малка. Но при издигане нагоре по залозите, опонентите стават все по-опитни и само тантът не би бил достатъчен. Само тези, които отделят часове от времето си в изучаване и усъвършенстване на играта, могат да процъфтят и да постигнат големи успехи. При покера успехът е само в дългосрочен план и упоритата работа в комбинация с правилно използване на таланта само би гарантирало издигане нагоре по стълбицата, смята казино експертът Вяра Костадинова.

Заключение

Има играчи, които говорят за „пробиване“ на нови маси, на които никога преди не са играли. Това се дължи на факта, че колкото повече се практикува умението да се играе покер, толкова по-перфектни стават комарджиите. Дали имат покер в ДНК-то си или не, не е от съществено значение, защото великите покер играчи полагат сериозна работа, за да се превърнат в такива. Придвижването по залозите нагоре изисква много учене.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top