На междуинституционална среща обсъдиха възможностите за запазване на сградата на бившия АГ комплекс в полза на старозагорци

Представители на Община Стара Загора, Тракийски университет и УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ обсъдиха възможностите за запазване на сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс в града, намиращ се на ъгъла на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Столетов“. В междуинституционалната среща взеха участие зам.-кметът на общината Павлина Делчева, зам.-ректорът на ТрУ доц. д-р Емил Славов, директорът на държавната болница проф. Йовчо Йовчев, както и общинският съветник Емил Христов – избран за представител на Общински съвет Стара Загора в Общото събрание на УМБАЛ.

„Обсъдихме възможностите, както и всички идеи, които са възниквали във времето, свързани със запазване на сградата на бившия АГ комплекс в града. Убедена съм, че ще стигнем до работещо решение, което ще бъде в полза на хората. Разпределихме задачите си, както и стъпките, по които да вървим, за да имаме комплекс за здравни, социални и образователни услуги. Вярвам, че това е пътят за справяне с този казус, който стои във времето“, коментира след срещата зам.-кметът Павлина Делчева. От думите ѝ стана ясно още, че са набелязани срокове и задачи за осъществяване на поставените цели, удовлетворяващи както Община Стара Загора и Тракийски университет, така и собственика на сградата УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. „Най-важно за нас, както и водещо при този тип разговори и търсене на решения, е да имаме по-добри условия за всички ползватели, качествена услуга, достъпна среда за хората. Интересите на старозагорци трябва да бъдат пазени, а възможностите на такива сгради използвани максимално за доброто на обществеността“, категорична бе Делчева.

Коментирай!

#1
Бай Гого - 2024-02-05 17:38:37

Колко години трябват още!Докато се разберат дано не се разруши!!!

Още новини

Scroll To Top