Сглобяеми къщи – какво да съобразим и планираме преди да направим покупка?

Сглобяеми къщи – какво да съобразим и планираме преди да направим покупка?

Покупката на жилище е един от най-важните житейски избори. Той определя комфорта ни, уюта ни, чувствата и спомените, които ще изпитваме и създадем. Помага ни да живеем в среда, която е нагодена спрямо нуждите и желанията ни. Факт е, обаче, че цените на жилищата нарастват. В същото време, мнозина предпочитат да изберат къща, а там сумите са още по-високи, отколкото при апартаментите. Затова все по-често като вариант се залага на сглобяеми къщи.

Какво да съобразите, когато закупувате сглобяема къща?

Локация

Един от първите фактори е локацията. Къде ще се намира къщата, колко квадратни метра е мястото, което имате, как искате да е разположена? Освен това е важно да знаете и да прецените собствеността и регулацията на парцела. Дали той е ваш или на близък? Дали е в пълна регулация или тепърва ще трябва да го регулирате? Всички тези фактори са първата стъпка при избора на сглобяемите къщи.

Производител

След това идва решението за избор на доказан производител и/или вносител. Важно е да заложите на качествен такъв, тъй като това определя всички последващи характеристики на къщата. Включително, някои производители предоставят сглобяеми къщи на изплащане, което е още по-ценно за мнозина, предвид понякога високите цени, в зависимост от характеристиките.

Цена

Съответно, след като споменахме за парите, нека прегледаме и друг важен фактор. Сглобяеми къщи цени ще откриете в целия диапазон от спектъра. Те могат да започнат от 11 000 за базови модели без допълнителни екстри, а после да достигнат до 30 000 или дори до 100 000 лева. Общо взето, цени на сглобяеми къщи зависят от модела дом, който ще изберете, и от наличието или липсата на допълнителни екстри и обзавеждане.
Така че можете да намерите едноетажни сглобяеми къщи цени до 11-17 000 лева, но можете да откриете и такива до 100 000 лева. Във втория случай това се дължи не на самата цена на основната структура и модел, колкото на влагането на допълнителни характеристики.

Допълнителни екстри и обзавеждане

Което е и следващият главен фактор – екстрите и обзавеждането. Екстри включват услуги като поставяне на бетонови блокчета при основата, добавяне на външни и вътрешни щори и комарници, конвектори и климатици. Обзавеждането също може да добави към цената на къщата, но то така или иначе е разход, който ще трябва да бъде направен, освен ако вече не разполагате с него. Съответно, евтини сглобяеми къщи цена с екстри може да се повиши до 30 000 лева, което, отново, не е толкова много спрямо цената на традиционните жилища.

Монтаж

Разбира се, трябва да помислите и за монтажа. Тук на преден план отново излиза доставчикът/производителят, който осигурява вашата сглобяема къща. Той, в повечето случаи, предоставя и монтаж.

Време е за избор

Важно е да изберете точния модел дом, който искате. Все пак, съществуват множество варианти, които се характеризират и с различна сглобяема къща цена. Обикновено най-евтините модели започват от 11 000 лева и предоставят базово жилищно пространство с по-малка квадратура и оптимална употреба на наличните квадрати. Но има и далеч по-обширни домове, включително многостайни. Всъщност, тук важното е да прецените колко хора ще обитават жилището, дали целите то по-късно да се превърне в дом и за вашите деца и колко голямо семейство планирате да имате.

Една от най-добрите фирми за сглобяеми къщи на пазара в момента е Vitalbox. Брандът предоставя и евтини сглобяеми къщи, и такива, които отговарят на характеристиките „преместваеми къщи“ или „мобилни къщи“, което ви позволява още повече опции. Но, засега, нека се фокусираме върху факторите, които определят избора ни.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top