Премиера на „ХАОС“ и множество инициативи в Нощ на театрите в Стара Загора

В Европейската нощ на театрите, 18 ноември, Драматичен театър „Гео Милев“- Стара Загора организира множество събития. Акцент е премиерата на спектакъла „ХАОС“, а „Театърът лекува“, „Суматоха в автобуса“ и "Акустичен концерт в театъра" са сред съпътстващите събития.

Първата премиера за сезона в ДТ „Гео Милев“ е „ХАОС“ от Мика Мюлюахо. Режисьорът Петър Денчев избира един от водещите финландски драматурзи и директор на националния театър на Финландия.

„Блокирали хора, заседнали в своя живот безда знаят на къде да тръгнат, но пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необичайни посоки. Това са персонажите от „Хаос“. Мечтите за любов, за лесен живот, успех, нестихващи удоволствия, за бягство от проблемите всъщност запращат персонажите на тази история буквално в свлачището на живота.” – споделя Петър Денчев.

Освен режисьор той е писател и театрален изследоветел. „Хаос” е четвърти театрален проект, реализиран с трупата на Драматичен театър „Гео Милев”, след „Карнавал”, „Следобедни игри” и „Ромео и Жулиета”.
В неговия екип са сценографът и автор на костюмите Петър Митев и композиторът  Христо Намлиев. Преводът от финландски е на Росица Цветанова, а в представлението участват: Миленка Сотирова, Мария Енева, Тони Тончева, Ванина Йорданова, Екатерина Лазаревска (гост) и най-новото лице на трупата Симона Тодорова.

В 21 часа, след края на премиерния спектакъл "Хаос", във фоайето на Културен център, започва акустичният поп концерт на "Павел Цонев и приятели". На него ще могат да присъстват зрители, закупили билет за представлението.

Втора премиера на „Хаос“ - 19 ноември/неделя/, също от 19 часа. Билети онлайн:https://dtgeomilev.com/tickets/

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top