Окръжен съд – Стара Загора потвърди отказа да бъде изменена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета спрямо 26-годишния Г. Г.

Въззивен състав на Окръжен съд – Стара Загора потвърди определението на Районен съд – Стара Загора, с което са оставени без уважение искането на Г. Г. за изменение на взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека и искането на Районна прокуратура – Стара Загора за определяне на срок, в който е недопустимо да бъде направено ново искане за изменение на мярката.

В съдебно заседание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора поиска да бъде потвърдено определението на първоинстанционния съд в частта относно мярката за неотклонение и заяви, че поддържа протеста на Районна прокуратура – Стара Загора. Защитниците на обвиняемия пледираха мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека такава. В последната си дума Г. Г. също поиска по-лека мярка.

Съдебният състав, след като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, постанови определение, с което изцяло потвърди определението на Районен съд – Стара Загора.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top