Благотворителна изложба “Картини в залата на... живота“ в подкрепа на #детството

Сдружение “Самаряни”, заедно с художника Мария Христова, имаме удоволствието да Ви поканим на Благотворителна изложба “Картини в залата на…живота” - събитие, което ще добави доброта в една красива ноемврийска вечер…  На 15.11.2023 г., от 18:00 до 20:00 часа, във фоайето на Държавна опера Стара Загора, едно от най-уютните и артистични места в града ни, сред атмосфера на картини, класическа музика и чаша вино, ще се насладим на възможността да се срещнем, да се докоснем до творчество, да позволим на музиката да обогати душите ни и да ДАРИМ в подкрепа на каузата “Детството не бива да боли!”!


Благотворителната изложба ще представи над 30 картини на Мария Христова. 40% от всяка закупена картина ще подкрепи каузата, чрез която Сдружение “Самаряни” помага на деца, попаднали в “Самарянска къща” да имат свои, нови мигове детство, да запазят спомени, които носят щастие, усмивки, празничност…


Коя е Мария Христова?

Мария Христова е от Димитровград. Рисува от малка…, обстоятелства в живота й налагат да спре и да потърси друго професионално поприще. През 2012 г., това, което се е опитвала да “спира” и “заравя” дълги години, “изригва” и тя не може да продължи да бъде далеч от призванието си на творец. Започва да рисува с още по-голямо вдъхновение.

През целия си живот Мария се опитва и помага с каквото може, когато срещне призив или човек, който се нуждае от подкрепа. Тя често е доброволец и се включва в благотворителни кампании. Всяка година се старае да зарадва с индивидуални подаръци децата, които живеят в Центровете от семеен тип…

Покрай срещата си с човек, който купува нейни картини, разбира за Сдружение “Самаряни” и решава да направи нещо специално за каузата “Детството не бива да боли!”..., за децата, пострадали от насилие или станали свидетели на такова. Така се ражда съвместната идея за Благотворителната изложба “Картини в залата на… живота”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top