Юбилейна ретроспективна изложба живопис на Нено Бакалски

Днес в 18,00 ч. във фоайето на Държавна опера-Стара Загора ще бъде открита Юбилейна ретроспективна изложба живопис на известния старозагорски художник Нено Бакалски.

„Изкуството изпитва остра потребност от публика, зрители и слушатели от любители изпълнени с любов , готови да съпреживеят усещанията в храма на творчеството. Изкуството, може да се усети и почувства, но не и да се проумее. То е като духа , който търси своето признание като фактор на живота. Картината е молитва от форми намерила чувствата, багрите и усещанията на бога в себе си. Вечният дух, който търси по своя вътрешна потребност своите собствени ,композиции ,изразни средства и багри.

Картината е само онова, което художникът действително носи в своята уникална душа и което тя му разкрива. Картината е и онази част от душата , която искаш да споделиш с другите човешки души . Тя ще понятна и красива когато докосне струните на вашия дух. Тя е и Любов. Всъщност всеки търси своята картина- търси да види собствения си идеал за красота, субективен и подложен на влиянието на времето, промените, причините и следствията, усещанията и чувствата.

Да продължим да търсим съвършенството и любовта заедно.”

Ненчо Динев Бакалски – НЕНО е роден на 22.09.1963 година в Стара Загора. Твори и експериментира в областта на изящните , пластичните изкуства, дизайна и в авангарда. Представил е 24 самостоятелни изложби .

От 1985 г. участия в Общи и Национални Художествени изложби в страната и чужбина. Членувал е в дружествата на художниците “Гама”;”Августа”;”ХЕРОС”; „ВИК” Дискусионен клуб „Форум” и в “Клуба на Дейците на Културата” в гр.Стара Загора ; в представителството на “СБХ” в родния си град Стара Загора . Негови творби са притежание на фонд ,,13 века БЪЛГАРИЯ”, държавни и обществени организации, фондации, галерии,частни колекции в страната и чужбина.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top