Наградиха 31 старозагорски пожарникари

По повод професионалния празник на пожарникарите бяха наградени 31 служители на РДПБЗН-Стара Загора.Те бяха отличени по време на официална церемония. В приветствието си директорът на РДПБЗН-Стара Загора комисар Стоян Колев благодари за всеотдайната работа на целия състав на Областната дирекция и отбеляза, че през последните два месеца са реагирали на повече от 1000 сигнала. Той подчерта, че въпреки голямото натоварване, служители на старозагорската дирекция са участвали в модулите в помощ на Гърция, както и на съседни области, включително и в Бургас.

С писмена похвала от директора на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов са наградени шестима служители на РДПБЗН-Стара Загора. Наградите връчи областният управител на Стара Загора Ива Радева. По повод празника имаше поздравителен адрес от нейно име.

С писмена похвала от директора на РДПБЗН-Стара Загора комисар Стоян Колев са отличени  24 служители от областната дирекция,  един служител е награден с парична награда. Наградите връчи директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Водосвет за здраве отслужи отец Тодор от Старозагорска митрополия.

Бяха проведени демонстрации, при които огнеборците показаха как се спасява „пострадал“ човек от трети етаж на жилищна сграда. Деца, участвали в състезание по бедствия, пожари и извънредни ситуации  демонстрираха как се действа при радиационна и химически аварии. Те показаха още умения за водно спасяване на хора в беда. Изложени бяха рисунки от конкурса „С очите си видях беда“. На церемонията и демонстрациите присъстваха деца от детските градини в Стара Загора. За най-малките бе осигурена възможност да разгледат противопожарен автомобил и техника.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top