Кметът Живко Тодоров е номиниран в класацията „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023г.

Стартира националният конкурс „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023г., организиран от Kmeta.bg. В тазгодишното издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците с гласуване в платформата Kmetnagodinata.bg. Гласуването ще се проведе до 23.59 ч. на 14 септември, само от IP адреси от България.

В надпреварата имат право да участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено за 4 общини –  Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишния период наравно с останалите.

Категориите в конкурса “Кмет на годината” за мандат 2019-2023 са: Кмет на годината, Кмет на гражданите, Смарт сити, Зелена община, Градска среда, Туризъм и култура, Спорт и младежки политики.

Всеки може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официалната церемония “Кмет на годината” за мандат 2019-2023, която ще се проведе на 19 септември 2023 г. в София.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top