Трети ден продължава уникалният по рода си фестивал “На зелено” в Стара Загора

Много изненади обещава и третият ден на първия по рода си в Стара Загора фестивал “На зелено”, който е празник на младежкия дух и културното разнообразие. Стотици старозагорци и гости на града се  насладиха в петъчната вечер на подготвената  програма. На специално изградена сцена, изпълнителите от Required, Djankobrat, Аудиосфера и Кота 0 зарадваха публиката.  

Съботният фестивален ден също е пъстър и с богата програма, която включва серия от събития, подготвени от организаторите. Сред гостите му бяха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, заедно със заместника си Надежда Чакърова, общински съветници.  

От 10.00 часа на "Тайната поляна" в парк "Бедечка" стартираха работилници наокрито за "Зелено наследство", за декориране на бутикови бисквитки с айсинг, за плетене на дантела, за енергийни общности с "Грийнпийс" и др. Паралелно с това, започна и  едно от най-интересните събития за деца и младежи в първия еко фестивал в Стара Загора. То е интерактивно и с любопитното заглавие: „Бедечко: лов на съкровище“. Събитието ще бъде отворено за всички желаещи и в утрешния неделен фестивален ден. Със свои изпълнения във фестивала се включва и певческа група "Зорница".

В 9.00 часа, в неделя, от кръглото езеро близо до езеро "Загорка" тръгва и 5-километров крос  „SiteGround 5 км бягане“. То също включва и възможност за кратко детско бягане и сладки изненади за малчуганите, както и възможности за по-дълги маршрути и дори велопоход към местността Трите могили. 

Актуална информация, както и интерактива карта на събитието - https://www.facebook.com/events/539424491629286

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top