Първи голям концерт на Летния театър представиха балерините от балетна школа “Феерия“

Първи концерт на сцената на обновения Летен театър в Стара Загора представиха балерините от школа „Феерия“. Те показаха своите умения в 43 групови и солови изпълнения. Зрителите видяха музика и танци с изцяло нови орнаменти и тоалети. В репертоара бяха представени класически балетни вариации, класически балет, характерни танци и модерна музика.

"Вълнувам се, че сбъднахме мечта да представим наш концерт на сцената на Летен театър.Искахме да заложим на пъстра и цветна разнообразна програма, в която да има от всичко като букет“, каза пред starozagorci.com ръководителят на школата - балетният педагог Цветелина Желязкова.
Всички танци бяха съпроводени с прецизната хореография, точното разчетена всяка сцена, много синхрон. В масовите танци на най-малките и малко по-големите, за да се постигне това – е много, много труд.

В концерта взеха участие над 100 деца на възраст от 4 до 18 години. 

За Цвети, както я познават всички, „най-важно е децата танцувайки и идвайки в залата да трябва да изпитват любов, удовлетворение и щастие от това, което правят. Да го правят със сърце и душа и не на всяка цена. Ако това не им носи те тях удовлетворение, то по-добре да не го правят. Всичко, което те като артисти правят на сцената, го предават и на зрителите, докато танцуват“, убедена е балерината. В залата децата освен да танцуват изящно, научават и „как да бъдат добри и трудолюбиви хора и да бъдат подкрепящи се една друга. Случва се някое от момичетата да има нужда от помощ, но се старая да ги науча, че отношенията между тях са едно от най-важните неща и трябва да ги съхраняват чисти. Чрез танца и екипната ни работа в залата да знаят, че ние сме едно голямо семейство и че винаги могат да разчитат на мен и моята подкрепа“, казва още балетният педагог.

Концертът се изпълнява като част от дейностите по проект финансиран от Национален фонд "Култура". Целта на проекта е да популяризира творчеството на школата сред по- широка аудитория. Основни дейностите изпълнени до сега са провеждане на уъркшопи в училища и детски градини, общодостъпни дни на отворените врати за родители и деца, както и изготвянето на онлайн видео съдържание с балетни хореографии и демонстрационни занятия. Предстои провеждането на още уъркшопа и дни на отворени врати. Всички желаещи да посетят събитията, могат да намерят повече информация фейсбук страница на школата, както и на сайта.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top