Днес се открива петнадесетото издание на БАТА АГРО край Стара Загора

Над 200 изложители ще вземат участие в петнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника. Това съобщи за БТА Ния Чакова, организационен секретар на Българската асоциация на търговците на агротехника. Те ще се представят на площ над 35 600 кв. метра. Форумът ще се проведе от 15 до 19 май на Летище Стара Загора.

"По традиция ще представим всички иновативни неща, които в сектора са се случили в последната една година. Както в сферата на технологиите и земеделската техника, така и във всички останали, свързани със семена, торове, препарати и напоителни системи", каза Чакова. От думите й стана ясно, че ще бъдат представени и едра строителна техника, консултантски, финансови услуги, автомобилни компании. "Всички останали браншове, с които земеделците имат някакво взаимодействие", обобщи още тя.

В рамките на БАТА АГРО 2023 отново ще се проведе и фермерски пазар, организиран съвместно с Кооперация "Хранкооп". На него гостите и посетителите на изложението ще могат да закупят директно от производителите сезонни плодове и зеленчуци, продукти от краве, козе, биволско и овче мляко, ядкови млека и сирена, хляб с квас, мед и пчелни продукти, цветя и разсади на билки и подправки, сокове, сиропи и конфитюри, печива и кафе, занаятчийски изделия, вино и други. Той ще бъде позициониран на входа на изложението.

За пореден път посетителите ще имат възможността да видят и опитни полета с посеви, които са обособени в индивидуална зона.

Официалното откриване на петдневния специализиран форум ще бъде на 15 май, понеделник, от 11:00 часа. Очаква се на него да присъстват ресорният министър Явор Гечев, изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Георги Тахов.

Работното време на изложението е от 9:00 до 18:00 часа, като само в последния ден, 19 май, е до 14:00 часа. Входът за събитието е свободен.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top