Стара Загора беше част от Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания в Истанбул

В Истанбул се проведе едно от най-големите туристически изложения в света - EMITT. То бе отложено заради опустошителното земетресение в Турция през февруари месец.

Щандът на Стара Загора е един от 10-те, представящи България на общо 108 кв. м. изложбена площ на Министерството на туризма. Предимствата на 8-хилядолетният град  споделя екипът на отдел "Туризъм и младежки дейности" към Общината. Предвидени са и редица срещи, които имат за цел привличане на нови туристически и бизнес  проекти в областта. Освен Стара Загора, участие вземат София, Варна, курортите Свети Константин и Елена и Албена, както и водещи туристически агенции в България.

26-то Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания ежегодно привлича хиляди професионалисти от туристическия бизнес, както и ентусиасти, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътувания в целия свят. Събитието очаква над 30 000 посетители от над 110 държави.

Турският министър на туризма Мехмед Ерсой посети щанда на Стара Загора и се запозна отблизо с културно-историческото богатство на Града на липите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top