Студенти на Тракийски университет - първенци от международното състезание по математика “Европейско кенгуру“

Осем първи и две втори места от първото си участие в Международното математическо състезание „Европейско кенгуру“ завоюваха възпитаници на  Тракийски университет. Десетимата студенти от специалностите Софтуерно инженерство, Регионална икономика, Аграрно инженерство, Информационни технологии и Педагогика на обучението по информационни технологии, водени от проф.  Веселин Видев с подкрепата на доц. Емил Делинов и гл. ас. Надежда Ангелова, се включиха в престижното международно състезание, в което ежегодно участват повече от 7 милиона младежи - първоначално само ученици, а от пет години и студенти от 86 държави от всички континенти.

На специална церемония лично ректорът на Тракийски университет – проф. Добри Ярков, награди студентите-първенци и ги приветства с думите: „Благодаря Ви от сърце, че сте избрали да бъдете част от голямото семейство на Тракийски университет! Искам да Ви уверя, че след няколко години, когато завършите, не само ще се гордеете, че сте били наши възпитаници, но и ще бъдете изключително търсени като кадри от много работодатели. Бъдещето е във Вашите ръце!”

Призьорите - Йова Николова, Михаил Михайлов, Йоана Николова, Цветелина Петрова, Златин Златинов, Християн Велев, Теодор Симов, Християния Христова, Павлина Цонева и Катерина Димитрова - до един заявяват категорично, че се гордеят да бъдат студенти на Тракийски университет и изборът им не е бил случаен. Нещо повече – първокурсникът по софтуерно инженерство Християн Велев е избрал старозагорския университет след успешно завършено висше образование по друга специалност във Великобритания. „Почувствах, че е време да се завърна в родната Стара Загора и да се реализирам тук. Избрах специалността „Софтуерно инженерство“, защото компютрите са моя страст и вярвам, че мога да се реализирам успешно в този сектор.“ – сподели Кристиян.

В края на срещата проф. Ярков покани младите таланти да се включат активно в научно-изследователската дейност на университета, както и да обмислят възможностите за академична кариера в своята алма-матер.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top