В Мъглиж ще се състои обществено обсъждане на предложения вариант за химн на общината

За първи път в история си община Мъглиж ще има свой химн. Това съобщи за БТА заместник- кметът на общината Рени Малева. Тя допълни, че предстои обществено обсъждане на предложения вариант за химн. То ще се състои на 24 март, петък, от 10:00 часа в заседателната зала на Общинската администрация.

Както БТА писа, предложението за създаване на химн на община Мъглиж беше направено от кмета д-р Душо Гавазов и прието на заседание на Общинския съвет през май м.г. За подбора и класирането на текстове и музика към тях беше определена специална комисия към местния парламент. В нея влязоха експерти, начело с Мария Костова, председател на постоянната комисия към ОбС по образование, култура, развитие на библиотечно-информационното обслужване на гражданите, вероизповедания, здравеопазване, социални дейности, спорт, туризъм и младежки дейности; акад. Кирил Тодоров – композитор; Атанас Дончев - художник и музикант,  Красимир Къшев –директор на НУМСИ „Христина Морфова” в Стара Загора и Димитър Никленов- писател и главен редактор на вестник “Мъглижки нюанси“.

При позитивно отношение към предложения вариант на химн, след провеждане на общественото обсъждане, то ще бъде подложено на гласуване на мартенското заседание на Общинския съвет на Мъглиж.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top