Организират дарителска кампания в подкрепа на жени и деца, преживели домашно насилие по случай 8 март

Кампанията “За по-ДОБРИ условия в “Самарянска къща”... ДАРИ!” разчита за пореден път на дарители - индивидуални и корпоративни, хора, които подкрепят със сърце и щедрост каузи, които дават нов шанс, променят житейски съдби, дават надежда за живот без насилие. Каузата може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Platformata.bg.


Осми март е… денят на жената – майка и любима. Има обаче много жени, които няма да получат цветя, а децата им за пореден път ще бъдат свидетели на физически и психически тормоз върху майките си. Тези жени и техните деца имат нужда от закрила, подкрепа от специалисти, място, където да се подслонят и основа, на която да започнат да градят живота си наново.


19 години…, от  2004 г. до сега - 820 жени и деца, пострадали от домашно насилие, доведени до състояние на физическа  болка, безсилие, стрес, страх, емоционални и психични проблеми, несигурност, гняв, неверие,… често от най-близките им хора - партньори, съпрузи, родители, настойници, членове на семейството, съквартиранти, съжители… са намерили в Кризисен център “Самарянска къща” място за защита, подкрепа, утеха, осмисляне, възстановяване, осмеляване, овластяване…


За по-ДОБРИ условия в “Самарянска къща”... ДАРИ! (platformata.bg) е кампания, която разказва за една жена и нейните три деца… и техния път през “Самарянска къща”, където намират защитено пространство от кризата на живота си, в следствие на домашно насилие.


С настоящата кауза силно желаем да можем да дооборудваме 4 спални помещения в Кризисния център, като закупим и монтираме 4 климатика и 4 телевизора, за да станат  по-функционални и уютни. За нас, реализирането на тази кауза е като създаването на един истински и желан подарък за жените и децата, които сега временно живеят в Кризисния центъри или занапред ще бъдат настанени тук, при нас!


Сдружение “Самаряни” беше избрана заедно с други 7 за участие в инициативата „8 кампании за 8 март“ на Фондация BCause за успешни кампании по набиране на средства от организации, които работят с жени и деца, преживели насилие. Организациите стартираха дарителски кампании, а фондация BCause ще удвои набраните средства от всяка кампания със сума до 3 000 лева от Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие на фондацията.


Нека заЕДНО да направим “Самарянска къща” топло и уютно, защитено пространство за деца и жени, пострадали от домашно насилие! ДАРИ, заедно с нас и ти!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top