22 септември 2023

Оставиха в ареста мъж, пребил майката на жена си в Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем К.А., на 50 г., за това, че на 16/17.02.2023 г. в гр. Стара Загора, е причинил телесна повреда на М.А., на 74 г.,

изразяваща се в счупвания, прободнопорезни рани, множество кръвонасядания, причинили временно разстройство на здравето. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият К.А., съпругата му и майка й - пострадалата М. А., на 74 г.. живеели в изоставена постройка в гр. Стара Загора. К.А. системно употребявал алкохол и упражнявал насилие над двете жени. На 11-12.02.2023 г. съпругата му напуснала жилището от страх и там останала само майка й. На 16/17.02.2023 г. К.А. нанесъл побой над М.А. Пострадалата е намерена в безпомощно състояние. По случая са налице данни за системно упражняване на насилие, но липсват жалби до полицията или прокуратурата.

К.А. е осъждан три пъти за престъпления против личността. Последно му е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет години и осем месеца, което е изтърпял през юли 2020 г. Престъплението по настоящото производство разкрива изключително висока степен на обществена опасност, предвид съдебното минало на обвиняемия и множеството нанесени телесни увреждания на пострадалата,.

Към настоящия момент все още не може да бъде разпитана, тъй като се намира в интензивно отделение на болница.

 К.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора спрямо него съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top