Най-добрите ски писти и съоръжения в Банско

Най-добрите ски писти и съоръжения в Банско

Банско заслужено се нарежда сред най-добрите европейски курорти за ски ваканция. Славата му се дължи на уникалните природни дадености и отлично поддържаната инфраструктура за зимни спортове. Всички търсещи в Банско ски приключения ще открият там подходящите писти, според своите желания и възможности. Градът разполага и с отлични места за настаняване, сред които с гостоприемството и комфорта си се отличава петзвездният апартхотел Лъки Банско.

Ски писти и съоръжения на световно ниво

Банско предоставя перфектни условия за любителски и професионален ски спорт. Една от предпоставките за това е, че релефът на Пирин има изразен алпийски характер.  Всяка година елитният български курорт привлича хиляди туристи от много страни, които пробват способностите си по снежните склонове на планината.
Почитателите на белите спортове могат да използват 21 различни писти и ски пътища, свързани помежду си в интересни мрежи с различен наклон, става ясно от информация на официалния сайт на Банско ски. Изградени са писти за всякакъв вид снежни приключения – от екстремни до такива за съвсем начинаещи. Всички писти са отлично поддържани и добре обезопасени.

Сред най-лесните и безопасни писти са:

● Плато 1
● Шилигарник 1 и 2 
● Коларският ски път на Банско

Средно трудни писти са:

● Бъндерица
● Балканиада
● Църна могила
● Чалин влог 1 и 2
● Юлен
● Тодорка и др.


Най-екстремните скиори могат да се спуснат по пистата Томба с дължина 2567 м. Тя е предназначена за опитни скиори и е най-голямото предизвикателство на ски център Банско. Пистата е кръстена на легендарния италиански скиор Алберто Томба, който е трикратен олимпийски и двукратен световен шампион. Качествата й са оценени от самия Алберто Томба и други звездни скиори като Марк Жирардели и Франц Кламер.

Според експертите, тази писта открива чудесна възможност спускането да е изпълнено с много адреналин. Банско предлага и големи недокоснати терени за любителите на фрийрайд.

Ако обаче все още не сте сигурни в уменията си върху ските или сноуборда, първо може да тренирате по другите писти. Всеки може да избере подходяща според нивото си. Повечето писти предоставят възможност да правите разнообразни и динамични спускания с добро натоварване. Възможни са и комбинации между различни писти, за да може всяко спускане да е различно и интересно.

В Банско е изградена удобна за туристите мрежа от влекове и лифтове, която се отличава с използването на модерни съоръжения и технологии. За придвижване се използват лифтови съоръжения с голям капацитет, които транспортират скиорите бързо до началото на всяка писта. Туристите могат да използват лифтове под формата на гондоли, 2, 4 и 6-седалкови лифтове, обикновени и детски влекове.

Перфектни условия за зимни спортове


Банско не случайно е определян като най-добрия зимен курорт в България. При обилни снеговалежи, в района се натрупва постоянна снежна покривка около три метра, а при суха зима, се използват машини за изкуствен сняг. Независимо дали са покрити с естествен или изкуствен сняг, зимните трасета в Банско са обезопасени по най-високите световни стандарти. Средната температура в Банско през януари е -1,9 С°.

Пистите са подходящи за скиори и сноубордисти от всички възрасти и нива на подготовка. В ски зоната се практикуват ски алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, сноуборд.

Уникалната природа, приятният климат и създадените добри условия за спортуване привличат все повече туристи в града в полите на планината.  Банско е домакин на професионални световни купи и първенства по зимни спортове. Всяка година те предизвикват огромен интерес  сред почитателите на снежните спортове.
Лъки Банско СПА & Релакс предлага специални пакети за ски в Банско. Хотелът осигурява безплатен транспорт до първата станция на лифта и закупуване на карти на място на рецепцията. Можете също да резервирате онлайн необходимото ски или сноуборд оборудване или да си заявите ски учител на сайта на хотела. Лъки Банско предоставя за ползване на гостите си удобен ски гардероб за екипировка, оборудван с подгреватели за ски обувки.

Снимки: luckybansko.bg / visit-bansko.bg

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top