Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

Традиционен детски конкурс – изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала” - 2023 година организират Община Стара Загора и Център за подкрепа
за личностно развитие (ЦПРЛ) град Стара Загора. Той е по повд 1 март, когато почитаме един от най-красивите български обичаи с хилядолетна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата. Каним възпитаници на образователни и други институции да са включат в традиционния общински конкурс, казват организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителти групи, читалища и ученици от първи до седми клас на училищата и социални заведения.
Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :
І група – детски градини и подготвителни групи
ІІ група – ученици от първи – четвърти клас
ІІІ група – ученици от пети – седми клас.

Мартениците от колективните участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.

Произведения участващи в конкурса не се връщат. Конкурсът е с колективно и индивидуално участие.

Срокът за предаване на мартениците е 20.02.2023 година /понеделник/ в сградата на ЦПЛР ул.”Захарий Княжески” №71 ет.3

На 28.02. от 14.30 часа конкурсът - изложба ще бъде открит официално и отличените деца и институции, ще могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул.”Захарий Княжески” №71 ет.3

На 01.03. 2023 година наградените творби ще бъдат изложени в парк „Пети октомври” и ще участват в общинска проява посветена на първи март.

Телефон за допълнителна информация: 042638698 / 042629062.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top