Паднало дърво затруднява движението по Подбалканския път в района на Мъглиж

В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, съобщи за БТА дежурният оператор в Областното пътно управление - Стара Загора (ОПУ - Стара Загора). Поради силния вятър има паднало голямо дърво на Подбалканския път - главен път I-6 Мъглиж - Гурково, в района на разклона за село Дъбово.

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг, пътната настилка е заснежена. На места има заледени пътни участъци, но теренът е обработен. Температурата на прохода Шипка е минус десет градуса, видимостта е ограничена до 100 метра поради мъгла. На Прохода на Република е осем градуса под нулата. Има образувани преспи. В момента на всички възлови участъци има разположени снегорини.

На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ в област Стара Загора температурите са около минус три градуса, а пътните настилки са сухи. Машини са били на терен да пръскат смеси против заледяване. Видимостта е добра.

Няма въведени допълнителни ограничения за товарни автомобили. Пътната обстановка е под контрол и ситуацията се следи от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление.

Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top