Заледени пътни участъци в област Стара Загора

В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, съобщи за БТА Иван Иванов, дежурен оператор в Областно пътно управление - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора).

Той допълни, че на проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг, пътната настилка е заснежена. Има на места заледени пътни участъци, но теренът е обработен. Температурата на прохода Шипка е минус шест градуса, видимостта е ограничена до 50 метра, поради мъгла. На проход Република е четири градуса под нулата.

Има пътни участъци в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж и Гурково, които са заледени и обработени. Общо 15 машини са били на терен през нощта, обясни още Иванов.

На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ в  област Стара Загора температурите са от нула до плюс 1 градус пътните настилки са мокри. Видимостта е добра

Няма въведени допълнителни ограничения за товарни автомобили. Пътната обстановка е под контрол и ситуацията се следи от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление. Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top