В Мъглиж беше дадено началото на проект за рехабилитация и реконструкция на част от общинската пътна мрежа

С церемония по символична първа копка беше дадено началото по проект „Рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа в община Мъглиж“, финансиран от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

„За да бъдем днес тук, стоят шест години труд“, каза по време на церемонията д-р Душо Гавазов. От думите му стана известно, че ще бъдат изцяло рехабилитирани някои от най-важните пътни артерии в община Мъглиж. Кметът на подбалканската община допълни, че същинските дейности ще започнат, когато метеорологичната обстановка е подходяща. „Няма да се полага асфалт в студеното време или докато вали дъжд или сняг“, посочи още той.

Проектът предвижда ремонт на пътя между селата Юлиево и Дъбово, както и между село Тулово и град Мъглиж. "Това е изключително натоварен пътен участък. На ден по него преминават между четири хиляди и шест хил. автомобила", обясни д-р Гавазов. Изцяло рехабилитирани ще бъдат пътните артерии от село Зимница до село Милево и от село Шаново до село Люляк. "Ще бъде извършен ремонт и рехабилитация на около 12,5 километра общинска пътна мрежа в равнинната част на общината", посочи още кметът.

Договорът за отпускане на безвъзмездна финансова помощ беше подписан през април между община Мъглиж и Държавен фонд „Земеделие“. Стойността на проекта е малко над 5,8 млн. лева, от които над 4,9 млн. лева са Европейско финансиране, а над 871 хил. лева са национално съфинансиране. Очаква се проектът да бъде завършен през есента на 2023 година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top