Надежда Чакърова: Стара Загора ще има още една модерна и функционална детска градина

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова и главният архитект на Общината арх. Младен Иванов се запознаха с напредъка по изграждането на новата детска градина в центъра на града, зад Енергото. Тя ще носи символичното за града име - "Липа", и се очаква да посрещне първите си възпитаници наесен. "Ще имаме още една модерна и функционална детска градина. Тя вече е включена в електронния прием. Образователната инфраструктура като цяло е почти обновена - работи се по подобряване на средата в ясли, детски градини и училища. Предстои ремонт на двора и  оградата на Детска ясла "Еделвайс", уточни зам.-кметът.

„Сградата е модерна и се изгражда в синхрон с европейските изисквания. По-голямата част от строителните дейности е свършена, остават довършителните елементи. Надяваме се времето да бъде благоприятно за работа“, каза арх. Иван Киряков, ръководител на проекта.

Новото детско заведение е предназначено за деца от 3 до 6 години, които ще бъдат разпределени в 4 групи. Изграждането на градината се подпомага с  държавно финансиране по програма на Министерство на образованието и науката. Инвестицията в новата детска градина е в размер на 2,2 млн.лева. Общата ѝ застроена площ ще бъде над 700 кв.м.

В срещата, която целеше да покаже темпа на работа, участваха още ръководителят на звено „Инвеститорски контрол“ Добромир Дерменджиев и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top