Децата от Ателието по иконопис при храм „Света Троица“ с изложба в Художествената галерия

На 20 януари (петък), от 18.00 часа, в залата на Градската художествена галерия, децата от Ателието по иконопис при храм „Света Троица“ ще представят своите творби. В изложбата се включват още и малки творци от енорията на храм „Св. цар Борис-Михаил“ – Сливен, възпитаници на старозагорските училища ОУ „Георги Райчев“ и ОУ „Стефан Караджа“, малчуганите от ДГ „Кипарис“ и ДГ „Светулка“, както и студенти от Педагогически факултет на Тракийски университет, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“.

Експозицията се открива в деня, посветен на паметта на един от най-големите български просветители – св. Евтимий, патриарх Търновски, споделят организаторите от Църковното настоятелство при храм „Св. Троица“.

Изложбата вече е традиционна и разкрива таланта на децата да рисуват икони. Техен ръководител е Зорница Иванова. Сред основните цели на заниманията са още възпитанието на подрастващите, както и включването им в различни благотворителни каузи. Тази година, детските икони ще бъдат представени без изрично да бъдат обявени за продажба. Ако има желаещи да закупят някоя от творбите – то те ще получат информация на място как да го направят. Събраните средства ще влязат в употреба при обновяването на материалната база на Ателието. 


Снимката е на творба на София Стефанова, 15. г, икона на св. Евтимий Търновски, от сайта на Ателието
https://svetatroitsa-stz.com/%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81/

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top