Спортно училище „Тодор Каблешков“ награди най-добрите си спортисти за 2022 година

С тържествена церемония, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ награди 10-те си най-добри спортисти за 2022г. По време на вечерта на спортните таланти, официални гости бяха ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, както и новоназначеният зам.-кмет Надежда Чакърова, началникът на отдел  „Спортни дейности“ Петко Крумов,  д-р Георги Господинов, председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности на Общински съвет Стара Загора, заедно с членовете ѝ Анелия Асенова и Динко Михайлов, както и Илия Илиев - главен експерт в Министерство на мледежта и спорта.

Първите подгласници на шампионите бяха в категория „Отличени и перспективни състезатели“. Грамоти за особен успех бяха връчени от зам.-кмета Надежда Чакърова „За мен е огромна чест да наградя толкова много  талантливи млади надежди. Сигурна съм, че всички присъстващи в залата сте шампиони и се възхищавам на целия труд, който полагате. Нека годината започва винаги с такива високи оценки, бъдете здрави“, поздрави наградените тя.

Втората отличена категория бе „Състезатели в колективни и индивидуални спортове“. Учениците получиха своите грамоти от общинския съветник  Динко Михайлов, който им пожела успехи занапред.

Категория „Спортна гимнастика“ също получи признания, връчени от заместник-директора на Спортното училище, общински съветник и изявен спортист Анелия Асенова.

Първенецът, отличен с най-голям принос за 2022 г., е Европейският шампион по свободна борба  при кадети до 17 години Калоян Атанасов. Освен титлата на Европейското първенство в своята категория и възраст, той печели и републиканска титла от личното първенство, както и от лично-отборното първенство. Носител е и на  бронзово отличие от Световното първенство по плажна борба. Ани Недева, Валентин Стоянов, Ванеса Георгиева, Даяна Стойчева, Дянко Дянков, Калоян Атанасов, Кристина Стамова, Кристъл Станкова и Мартин Димитров са другите наградени в топ 10 за 2022 г.

Отличията бяха връчени от зам.-кмета по общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности на Общината Красимира Чахова „Щастлива съм да връча наградите на най-успешните спортисти за изминалата година. Горда съм с вашите постижения и ви поздравявам за целия труд, не само вашия, но и на треньорите и на родителите ви. Скоро предстои и 50-годишнината на Спортно училище „Тодор Каблешков“, която ще отпразнуваме заедно, още по-успешни“, каза ресорният зам.-кмет.

Специална награда бе връчена и за „Треньор номер 1“ на училището за 2022г. на Диан Динчев. Поздравления по повод рождения си ден получиха две от треньорките на училището - Ирина Руняшка и Кремена Ангелова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top