ВиК Стара Загора работи усилено и бележи напредък по проектите на ОПОС за по-качествени услуги

В гр. Раднево и гр. Чирпан строителството на новите мрежи върви на пълни обороти

Строителствата в 4-те основни агломерации по Проекта на ВиК ЕООД Стара Загора, финансиран със средства по ОП Околна Среда, бележат значителен напредък.

Дейностите по подмяна на трасета и изграждане на нови мрежи в градските части вече са осезаеми и за жителите на гр. Раднево, а в гр. Чирпан реконструкциите са на финала си.

За удобство на своите клиенти, екип от специалисти на дружеството разработи визуализации, показващи реалния напредък по изпълнението на всички обекти, част от мащабния проект. От уебсайта на ВиК ЕООД, на следния адрес може да се проследи кои трасета се изпълняват в момента, кои вече са изпълнени и къде предстоят ремонтни дейности:

 https://wik-stz.com/bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f/

На този етап се работи най-усилено в гр. Раднево, като стремежът на всички ангажирани в процеса е това да се случва възможно най-бързо, с минимални прекъсвания на водоподаването за гражданите и след завършване, настилките да бъдат възстановявани в разумни срокове.

По Обект 9, който засяга градската част на Раднево е предвидено трасе от водоснабдителната кула на града, по ул. „Георги Димитров“ и ул. „Митьо Станев“.

Водопровода в голямата си част не захранва пряко потребители, а е магистрален, което означава, че довежда вода до по-малките водопроводи, захранващи отделните квартали на града. Предвиденото трасе е изпълнено над 70%, като се очаква да завърши изцяло в края на пролетта, с което дейностите по проекта в агломерация Раднево също да приключат.

Другият обект (Обект 10) към агломерация Раднево е един от външните довеждащи водопроводи, част от водоснабдителната система, захранваща гр. Раднево, гр. Гълъбово и другите населени места по трасето. Цялото предвидено трасе, възлизащо на почти 4 км е изцяло подменено и предстоят административни процедури по въвеждането му в експлоатация.

За агломерация Чирпан и двата обекта са физически завършени изцяло.

Реконструкцията на довеждащия водопровод (Обект 8) за града, с обща дължина над 5 км, беше изпълнен още преди пролетта на миналата 2022 година и беше въведен в експлоатация.

Ремонтите по градската водопроводна и канализационна мрежа също са към своя финал.

По канализацията бяха подменени 2 км канализационна мрежа и беше монтирана модерна канализационна помпена станция. Елиминирани са нерегламентираните зауствания на отпадъчни води и са подменени всички сградни канализационни включвания към общата мрежа по трасетата, където е ремонтирана и уличната канализация.

По водопроводната мрежа също са подменени 100% от предвидените трасета, като предстои единствено монтажът на регулатори на налягането на няколко места в града.

По водопровода бяха ремонтирани над 1 км мрежа, бяха елиминирани незаконните включвания и бяха подменени всички сградни водопроводни отклонения по трасетата.

По някои от трасетата настилките вече са възстановени, а останалите предстоят да бъдат през новата година, веднага след като метеорологичните условия позволяват.

След асфалтирането на засегнатите улици предстои въвеждането на обекта в експлоатация и цялостно завършване на дейностите по проекта в агломерация Чирпан. Предвижда се това да се случи още през пролетта и да бъде отбелязано на официална церемония, на която всички ангажирани в процеса да се поздравят за добре свършената работа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top