Mоника Маринова е номинирана за отличието “Добрият самарянин“ за 2022 г.

В пощата на доброто - dobro@samaritans.bg, получихме номинация за добротворец, който вече беше номиниран и отличен с “Отличието на общността “Добрият Самарянин” през 2017 година… Моника Маринова е от онези хора, за които живота е белязан от непрекъснати  добротворящи жестове.


В тази връзка, Общественият инициативен комитет на Годишните награди "Добрият Самарянин", реши, че такива примери на добротворство - забелязани, разказани и отличени, трябва да продължат да бъдат показвани на сцената на Церемонията по връчване на Годишните награди “Добрият Самарянин” и предавани на бъдещите поколения. Ето защо, в рамките на регламента на Годишните награди “Добрият Самарянин”, се открива нов сегмент за представяне на историите за Неуморимите добротворци.


И така, нека ви запознаем с тази Номинация за Годишните награди “Добрият Самаряни” 2022 г. Тя е Моника Маринова, която неуморимо подкрепя хора, попаднали в тежка битка за живота си или оцеляването си, като инициира дарителски кампании и привлича широка обществена подкрепа


Добротворецът: Моника Маринова, борбена, силна, усмихната и чаровна.


Добротворството: Моника Маринова е от онези хора които се появяват в живота ти най-неочаквано и в най-правилното време. Тя, с нейната лъчезарна усмивка и енергия, дава онзи необходим лъч светлина, в труден момент в живота на човек, за когото се впуска в спасителна мисия. Познавам я като човекът, направил не една кампания, неспиращ с неуморно постоянство да прави още и още спешни и успешни кампании за лечение на хора, намиращи се в безизходица.

През м. септември, Моника Маринова организира дарителска кампания за пострадалите от наводненията в с. Каравелово - “Стара Загора помага на с. Каравелово - Да протегнем ръка и да дарим НАДЕЖДА!”, в която, в рамките на 8 дни, благодарение на доброволци и дарители са набрани, описани, разпределени, транспортирани и раздадени продукти от първа необходимост, включително пакетирана храна, консерви, препарати, посуда, домашни потреби - за общо 70 къщи и за 45 деца. Пострадалите деца в селото са 25, но Моника и всички участници в кампанията не подминават и останалите 20 деца в селото, и така 45 деца получават книжки, играчки, пособия за рисуване и  лакомства.

През м. март, Моника Маринова стартира кампанията “Живот за Ники от гр. Стара Загора”, помагайки на Николай Дойчев да достигне до Турция, за да намери оптимално лечение за състоянието, в което се намира. В последните месеци Моника засилава своята активност с инициативата “Благотворителен базар от Мони за Ники” и продължава да стои неотлъчно до семейството в борбата им с тежко заболяване, в лечението на Ники в чужбина и желанието на семейството да бъдат заедно отново със своето дете. Инициатор е на редица събития, които набират спешно средства за лечението на Ники, с когото самата Моника споделя дълги часове на разговори и подкрепа, като мечтае да види усмивката му и надеждата в очите му. Моника вярва заедно с Ники за добрият изход и възможното лечение!

Моника Маринова е неуморна и в борбата си за всеки пациент с рядко заболяване. Познава проблемите на физическото страдание лично, знае какво е да преминаваш през трудности и да се бориш за здравето си, самата тя е преминала през нелеки изпитания и предизвикателства, които я правят пример за останалите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top