За 12 път се търсят “Добрите самаряни“ на Стара Загора

За 12-та поредна година, Сдружение “Самаряни” отваря Номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин”, които се връщат “на живо” и чрез тях отново се поставя на фокус добротворството!

За поредна година, Сдружение “Самаряни” и Общественият инициативен комитет на Годишните награди "Добрият Самарянин", в лицето на: Община Стара Загора, Община Казанлък, Държавна Опера Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Регионална библиотека "Захарий Княжески", гр. Стара Загора, Български Червен кръст - Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Дарик Стара Загора, Телевизия "Стара Загора", Моята еОбщина, Мидалидаре Естейт, КонтурГлобал "Марица Изток 3", “Български пощи” ЕАД и Детска градина “Светлина”, ще си припомним с нашите съграждани контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, ще предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат съвременните примери за самарянски ценности и добродетели, проявявани при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, като номинират добротворците на 2022 г.


В последните две години, всички ние бяхме свидетели на огромни предизвикателства - пандемия, война, природни бедствия…, които връхлетяха света и хората, но същевременно видяхме и примери на истински геройства и саможертва в отговор на тези предизвикателства. Тези две години не отворихме номинациите, а ние - Общественият инициативен комитет, отличихме заедно онези най-ярки герои, за които голямата българска певица Ваня Костова пее в песента - "Песен за добрите самаряни" - “Има такива хора, които правят добро и не търсят отплата. Щом си паднал към тебе политат с крилата на ангел, по-бързи от вятър.”

Тази година се връщаме към познатия ни в 9 поредни години формат на Годишните награди “Добрият Самарянин”, като търсенето на добротворците ще премине под мотото “Добрият Самарянин за някого си ти!”.

Номинациите откриваме на 21. октомври, (петък), в студиото на Телевизия Стара Загора и очакваме да получим истории за добротворства, случили се през 2022 г., на територията на Стара Загора или извършени от човек/група от хора от Стара Загора.

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 18 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди “Добрият Самарянин“ ще се проведе на 5 декември (понеделник), от 19:00 часа, в концертната зала на Държавна опера - Стара Загора.

Номинации ще се приемат на dobro@samaritans.bg, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“ или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора.

Днес, повече от всякога преди, край нас има подвизи и е време те да бъдат разказани и показани! На добротворците е определено да ги извършат, а на нас – да ги отличим и предадем на бъдещите поколения!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top