Връчиха почетен знак на областния управител на началника на отдел „Държавен архив“ в Стара Загора Галентин Караславов

Иван Чолаков връчи Почетния знак на областния управител на началника на Отдел „Държавен архив“, Стара Загора Галентин Караславов. Караславов оглавявя Старозагорския архив от 2006 г. Той е член на Съюза на учените, на Координационния съвет при областния управител и на Комисията по войнишките паметници. Дейно работи с Военния клуб в града и с ученици от основните училища.

В обръщението си към Галентин Караславов областният управител изтъкна съществения му принос при издирването и приемането н архива на документи на бележити личности от Старозагорския край и тяхната обработка. Важна е ролята на началника на Отдел „Държавен архив“ и в организирането и провеждането на различни мероприятия и научни конференции, свързани с историята на региона и с биографиите на известни старозагорски личности.

Почетното звание бе връчено на Караславов за изключителния професионализъм и съществения му принос за съхраняването на архивни документи, за организаторските му умения като началник на Отдел „Държавен архив“ и във връзка със 70-ата годишнина на архива.

Новият носител на Почетния знак благодари за оказаната чест и заяви, че за него отличието е не само признание за дългогодишен труд, но и задължение да предаде
огромния натрупан опит на следващите поколения.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top