Първа награда от “Есенен салон 2022“ заслужи художникът Пламен Кирилов

Първото място в ежегодния и емблематичен форум за изкуство "Есенен салон" в Стара Загора взе Пламен Кирилов. В изложбена зала "Байер", по традиция, навръх 5-и октомври – Празник на Стара Загора, майстори на четката се събират под липите, за да дарят цвят и изящество на съгражданите си и гостите на града. Тази година те отбелязаха и 65 години от създаването на местния организиран художествен живот.

„Това е знаково събитие и днешният празник на града не би бил толкова значим без „Есенен салон“. Това събитие е незаменима традиция за нашия град. 65 години са достолепна цифра и пожелавам на художниците още дълги години попътен вятър и все толкова големи успехи. За Община Стара Загора е въпрос на чест да бъдем редом до вас и да бъдем съорганизатор на това така значимо събитие. Творчеството е красота, вие дарявате тази красота“, отправи поздрав към присъстващите Диана Атанасова – началник отдел „Култура“.

В изложбата бяха включени 88 творби, показващи почти всички техники на изобразителното изкуство. След заседание на журито, в надпреварата за първо място се състезаваха 66 творби от 45 автори. Награда за „Млад автор“ се присъди на Миглена Колева. Номинации „Есенен салон“ 2022 г. заслужиха Дамян Баев и Георги Златев.

На събитието, организирано от Община Стара Загора и Съюза на българските художници - Стара Загора, поздрав отправиха още членовете на журито - Милен Алагенски, председател на местното представителство на СБХС,  д-р Пламен Петров, директор на Художествена галерия Казанлък и председател на журито на „Есенен салон“ 2022г. и  Катя Христова -  гл. уредник на Художествена галерия Казанлък. На форума присъстваха десетки ценители на изкуството от региона.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top