Осъдиха на седем години затвор, шофьор причинил смъртта на мотоциклетист и причинил телесни повреди на двама пешеходци

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи на 29-годишния А. А., поданик на Кралство Великобритания, пребиваващ в Р България, наказание лишаване от свобода в размер на седем години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Съдът го лиши и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Съдебният състав призна подсъдимия за виновен в това, че на 03.10.2021 г. в град Стара Загора, на кръстовището на ул.„Генерал Столетов“ и ул.„Цар Иван Шишман“, при управляване на лек автомобил, е нарушил правилата за движение, предвидени в Закона за движението по пътищата и Правилника за прилагането му (предприел забранена маневра „завой наляво“ и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклет), в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на 42-годишния мотоциклетист, както и средни телесни повреди на 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж (пешеходци, намиращи се на тротоара), като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – метамфетамин и деецът е избягал от местопроизшествието. Съдът оправда А. А. по първоначално повдигнато обвинение, че престъплението е извършено след употреба и на амфетамин.

Окръжен съд – Стара Загора постанови при изпълнение на наказанието лишаване от свобода да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top