Старозагорски студенти откриват изложба „Перспективи“

Днес от 18.30 ч. в Градска художествена галерия Стара Загора в рамките на 17-то поредно издание „Нощ на изкуствата – Стара Загора 2022" ще се открие изложба „Перспективи“. Тя включва авторски плакати на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет на Тракийския университет. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и е част от Културния календар на града. 

Всички 57 плаката, представени в експозицията, имат силни послания, показват емоция и разкриват много идеи. Няма да оставят безразличен нито един зрител: плакатите са навсякъде около нас и дали ги забелязваме или не зависи от тяхното визуално въздействие.

Плакатите в изложбата, като теми и концепции, ни помагат да разберем повече за глобалните цели на човечеството, които вълнуват съвременните поколения графични дизайнери, но част от тях показват и редица свободни творчески експерименти.

Визуалното въздействие е подсилено от използването на нетрадиционен експозиционен дизайн, който ще преобрази една от залите за временни изложби на Галерията. Студентите Меглена Колева (4-ти курс) и Джулиана Гутова (3-ти курс) на специалност ПОИИГД са водещи в реализирането на цялостния графичен и пространствен дизайн на изложбата.

Откриването на изложбата е със свободен вход. Изложбата може да бъде разгледана до до 08.10.2022 г. включително.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top