Предстои поредна масова обработка срещу комари в Стара Загора

Утре, 9 август, в Стара Загора ще бъде извършена поредна обработка срещу имаго на комари, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Площите ще бъдат третирани с препарат Цитрол 10/4 УЛВ. Обработката ще се осъществи с помощта на специализирани генератори за топъл аерозол от ново поколение, с голям дебит, монтирани на високо проходими автомобили.

Генераторите възпроизвеждат гъст бял дим, който прониква на местата, в които се укриват вредителите. От администрацията препоръчват гражданите  да затворят прозорци и врати, за да предотвратят навлизането на дима в своите домове.

В 21:00 часа ще започне пръскането в АБ „Кольо Ганчев" и „Лозенец“. Тридесет минути по-късно ще бъде стартирана обработката в АБ „Железник“ и "АБ "Зора", а от 22:00 часа  - в АБ "Изток“ и "Запад". Обработката на територията на АБ „Център“ е предвидена за 23:00 часа.

Фирмата - изпълнител на дейността- „ДДД Експерт Контрол “ ЕООД запазва правото си за промяна на графика при наличие на неподходящи климатични условия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top